Over mij

Hi, ik ben Lisanne!

Ik heb ruim 20 jaar rondgelopen met dagelijkse darmklachten, pijn rechtsonder in mijn buik en dagenlange obstipatie.

Ik heb van alles geprobeerd om hier vanaf te komen en toen ik uiteindelijk de stempel PDS (Prikkelbare darmsyndroom) kreeg en naar huis ging met de wijze woorden ‘leer er maar mee leven’, wilde ik nog meer bewijzen dat hier wél een oplossing voor is.

Mijn verhaal begint in de begintijd van mijn pubertijd. Als jong meisje van 14 jaar liep ik dagelijks rond met pijn en na tal van bezoekjes aan verschillende huisartsen, maag-darm-lever artsen, en in het alternatieve circuit van alles geprobeerd te hebben, was de maat vol.

Dit moest toch anders kunnen?

En dat kon het ook!

Want hoe anders ziet mijn leven er nu uit?

In 90% van de tijd heb ik geen last meer van mijn darmklachten. Kan ik gewoon de hele dag een spijkerbroek aan zonder het knoopje van mijn broek halverwege de dag los te maken. Ga ik weer naar etentjes en feestjes, zonder last minute af te bellen omdat ik me niet lekker voel. En ga ik er dagjes op uit met mijn gezin, omdat ik barst van de energie.

 

Hoe je mij het beste kunt omschrijven

 • In privé situaties kan ik van een mug best een olifant maken, in mijn werk maak ik van olifanten juist weer muggen. Ik leg je in Jip en Janneke taal uit hoe het menselijk lichaam, je hormonen en spijsvertering werken zodat ook jij begrijpt wat ik bedoel
 • Een tikkeltje confronterend. Ik zeg waar het op staat en houd je situaties voor hoe je leven eruit kan zien als je aan de slag gaat met mijn adviezen én ook wanneer je dit niet doet
 • Ik ben een nuchtere Friezin en prik zo door je verhaal heen

Mijn visie is dat wanneer je weet wat de oorzaken zijn van je darmklachten, je prima kunt werken naar een oplossing.

PDS krijgt naar mijn mening nog te vaak een ‘leer er maar mee leven’-stempel, terwijl je hier absoluut geen genoegen mee hoeft te nemen.

We worden tegenwoordig zo verleidt met suikerdrankjes, kant-en-klare pasta’s en thuis bezorgd opties dat gezonde voeding steeds verder van ons af komt te staan.

Toch vormt het een enorm belangrijke basis voor een goede gezondheid, spijsvertering en hormoonhuishouding. Zonder gezonde voeding, maar ook voldoende beweging en ontspanning, kom jij niet van je darmklachten af.

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat..

 • Ik ben geboren in Stiens, een klein dorpje in Friesland. Ik neem mijn nuchtere kijk en ietwat stugge houding graag overal mee naartoe.

 • Ik niet graag boeken lees en toch een aardige kast vol heb. Van mensen die me raken en boeken hebben geschreven, valt het boek gemiddeld binnen 2 dagen op de mat.
 • Ik geen uit-knop in mijn hoofd heb, wat betekent dat als je me heel afwezig ziet kijken ik hoogstwaarschijnlijk met mijn innerlijke jury aan het discussiëren ben.

 • Ik vind dat de Tony Chocolonely Karamel Zeezout reep ervoor is gemaakt om in 1 keer opgegeten te worden, die breek je niet in stukjes. 

 • Ik slangen dood- en doodeng vind. Zelfs op tv kan ik er niet naar kijken.

 • Ik smelt als mijn kindjes mij knuffelen en ‘ik hou van je’ tegen me zeggen. Dat is het allermooiste gevoel wat er bestaat.

 • Ik graag uit een vliegtuig spring (wel vastgemaakt aan iemand die ik meer vertrouw met die touwtjes dan mezelf) want die spanning van tevoren en die uitzinnigheid daarna is verslavend.

 • Mijn all-time favorite liedje zeer toepasselijk ‘Banana Pancakes’ is van Jack Johnson.

 • Ik gek ben op gezonde voeding, alleen koken moet wel gewoon makkelijk en snel zijn. Met 2 jonge kinderen en een drukke agenda heb ik simpelweg geen tijd (en ook geen zin) om uren in de keuken te spenderen.

In 3 stappen naar een leven met meer energie!

In mijn e-book lees je wat je kunt doen om de eerste stappen te zetten om je energie weer terug te vinden. Wil jij weer moeiteloos uit bed komen, vol energie door de dag heen dansen en ’s avonds niet meer uitgeblust op de bank ploffen? Dan is dit e-book iets voor jou!

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Bekijk voor meer info mijn privacy verklaring.

In 3 stappen naar een leven met meer energie!

In mijn e-book lees je wat je kunt doen om de eerste stappen te zetten om je energie weer terug te vinden. Wil jij weer moeiteloos uit bed komen, vol energie door de dag heen dansen en ’s avonds niet meer uitgeblust op de bank ploffen? Dan is dit e-book iets voor jou!

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Bekijk voor meer info mijn privacy verklaring.